Tocanita de soia cu legume

Tocanita de soia cu legume de astazi vine in sprijinul celor care cauta in aceasta perioada o reteta de post gustoasa. Nu stiu daca reteta este perceputa de catre toata lumea ca fiind inedita, insa stiu cu siguranta ca ingredientul principal al acesteia este unul Inedit - este vorba de cuburile de soia Inedit.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de soia cu legume

Ingrediente

  • 100 g cuburi de soia
  • 3 cepe medii
  • 2 ardei (ideal ar fi ardei rosii)
  • un dovlecel
  • 100 ml suc de rosii
  • ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

Tocanita de soia cu legume de astazi vine in sprijinul celor care cauta in aceasta perioada o reteta de post gustoasa. Nu stiu daca reteta este perceputa de catre toata lumea ca fiind inedita, insa stiu cu siguranta ca ingredientul principal al acesteia este unul Inedit - este vorba de cuburile de soia Inedit. Bineinteles, putem folosi la tocanita orice fel de cuburi de soia, insa eu folosesc Inedit pentru faptul ca am incredere in garantia lor ca soia folosita in produse nu este modificata genetic.

Punem la fiert intr-o cratita un litru de apa cu sare si adaugam cuburile de soia in momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Le lasam la fiert conform instructiunilor gasite pe ambalaj, adica 15 minute (eu am avut placuta surpriza sa constat ca s-au fiert chiar mai repede de atat). Dupa ce sunt fierte suficient, scoatem cuburile de soia din apa, le transferam intr-un alt vas (de preferat ar fi sa folosim o sita sau o strecuratoare) si le presam usor, pentru a scapa de apa pe care au absorbit-o in timpul fierberii.

Tocam suvite trei cepe si doi ardei (vom folosi ardei rosii, daca vrem ca tocanita de soia sa ne iasa mai colorata), turnam doua-trei linguri de ulei intr-o cratita pe care-o punem la foc mediu si adaugam legumele in cratita atunci cand uleiul s-a incins. Tinem legumele la calit (amestecand din cand in cand) aproximativ cinci minute, pana observam ca s-au inmuiat. Atunci punem in tocanita dovlecelul taiat bucatele si cuburile de soaia. Este bine sa taiem dovlecelul o idee mai gros, altfel se va inmuia in timpul fierberii si se va face terci (dar nu este chiar o mare problema, doar ca tocanita noastra de soia nu va mai iesi la fel de aspectuoasa). Turnam un polonic din apa fierbinte in care au fiert cuburile de soia, saram dupa preferinte si lasam tocanita sa fiarba la foc mediu timp de 15-20 minute.

La sfarsit, punem 100 ml suc de rosii, mai lasam tocanita de soia sa dea intr-un clocot si oprim focul. Gustam tocanita si o adaptam gusturilor noastre adaugand sare si piper. Pentru ca am vrut sa ma rasfat un pic, eu n-am folosit la tocanita de soia un simplu suc de rosii, ci un delicios sos de rosii cu busuioc Inedit, fara E-uri sau conservanti. Avand acest sos, puteam insa foarte bine doar sa fierbem cuburile de soia si sa le amestecam cu sos - obtinem astfel foarte rapid o mancare de post sanatoasa, chiar si fara sa ne pricepem absolut deloc la gatit. Iar daca timpul nu ne permite, putem manca sanatos apeland la produsele de post Inedit: crenvursti afumati, numeroase sortimente de pate vegetal, tofu in saramura sau ulei, maioneza vegetala sau, preferatele mele, crochete din soia in sos tomat.

Sursa acestei retete este barbatlacratita.ro


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce