retete usoare de primavara
Se clatesc urzicile vii, se pun la fiert cu putina apa, se trag un clocot si se opreste focul, se lasa cam cinci minute in apa, apoi se clatesc cu apa rece. Se toaca si se pot folosi la pregatirea mancarurilor.
Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit in ulei, se lasa sa ajunga translucida dupa care se adauga mixul de gogosari, morcovii tocati si se lasa pret de cinci minute sa se patrunda, dupa care se adauga ciupercile pleurotus taiate in bucati mari. Se lasa totul la foc potrivit pana cand se patrund bine ciupercile asa nu se vor innegri la fiert.
Se toarna apa peste legumele prajite, se pun cartofii taiati cuburi, se adauga condimentele, sare si se lasa la fiert pana cand sunt fierte toate legumele.
Se adauga urzicile fierte si tocate, bulionul de gogosari, pasta de tomate si se dau cateva clocote, dupa care se opreste focul.
Se pot servi cu ardei iuti la borcan.
Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii