Tocanita de cartofi de post este absolut delicioasa. O mancare cu cartofi foarte aromata, usor de facut pe care o puteti pregati oricand nu doar in perioada postului.
Cartofii se curata, se spala si se taie ca in imagini, apoi se acopera cu apa si se pun la fiert in ceaun cu o lingurita rasa de sare si un praf de piper. Se fierb la foc mediu cam 20-25 de minute, pana cand sunt gata – ii testati cu furculita sau betisorul.
Rosiile se spala, se decojesc si se taie cubulete.
Ceapa, patrunjelul si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt.
Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si calim ceapa pana cand devine usor transparenta. Apoi se adauga rosiile taiata cubulete, boia, sucul de rosii, usturoiul tocat, jumatate din patrunjel, tarhonul, cate un praf de sare si piper. Se tine pe foc si se amesteca des cam 2-3 minute si apoi se adauga 100 ml apa. Se fierbe cam 10 minute, amestecandu-se.
Cand cartofii s-au fiert, se scurg un pic de apa, dar nu de tot, ca sa mai ramana un pic. Se adauga peste ei sosul din tigaie. Apa ramasa la cartofi impreuna cu sosul trebuie sa acopere aproape cartofii. Se mai da un clocot, ca sa se imbine gusturile. Amestecati usor sa nu se rupa cartofii prea tare.
Se ia de pe foc si se presara restul de patrunjel tocat si frunzulitele de la 3 fire de cimbru proaspat. Folositi un praf de cimbru uscat daca nu aveti verde. Se amesteca putin.
Puneti capac pe vas si lasati deoparte macar 10-15 minute inainte de servire, ca sosul sa prinda consistenta.
Sursa acestei retete cu cartofi este Lumea Bucatelor.
Tocanita de cartofi de post se serveste calda cu muraturi sau salata de ardei copti.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii