Tocanita de cartofi cu salata de sfecla coapta

Tocanita de cartofi cu salata de sfecla coapta este o mancare de post consistenta si delicioasa. Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in cuburi.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tocanita de cartofi cu salata de sfecla coapta

Ingrediente

  • Pentru tocanita avem nevoie de:
  • 1 kg cartofi fainosi
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita de srae
  • 3 linguri ulei de masline
  • cateva fire de partunjel
  • Pentru salata de sfecla avem nevoie de:
  • 2 sfecle
  • o lingura de ulei
  • zeama de lamaie
  • sare

Mod de preparare

Tocanita de cartofi cu salata de sfecla coapta este o mancare de post consistenta si delicioasa.

TOCANITA:
1. Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in cuburi, apoi tocam ceapa marunt.
2. Intr-o tigaie bine incinsa turnam uleiul de masline si-l lasam sa se incinga si el apoi adugam ceapa si o lasam sa se rumeneasca putin.(cca 5 minute)
3. Adaugam sarea, piperul si apoi cubuletele de cartofi. Apoi transferam totul intr-o oala peste care adaugam si 2 cani de apa si acoperim totul cu un capac. Lasam pe foc 30 minute, apoi adaugam patunjelul tocat si masa poate fi servita.

SALATA:

Se iau sfeclele si se spala foarte bine, apoi se sterg cu servetele de hartie. Se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor app 2 ore. Apoi se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare. Se adauga uleiu, sarea si zeama de lamaie dupa gust si se serveste alaturi de tocanita de cartofi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia