Tocanita de cartofi cu salata de sfecla coapta este o mancare de post consistenta si delicioasa. Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in cuburi.
Tocanita de cartofi cu salata de sfecla coapta este o mancare de post consistenta si delicioasa.
TOCANITA:
1. Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in cuburi, apoi tocam ceapa marunt.
2. Intr-o tigaie bine incinsa turnam uleiul de masline si-l lasam sa se incinga si el apoi adugam ceapa si o lasam sa se rumeneasca putin.(cca 5 minute)
3. Adaugam sarea, piperul si apoi cubuletele de cartofi. Apoi transferam totul intr-o oala peste care adaugam si 2 cani de apa si acoperim totul cu un capac. Lasam pe foc 30 minute, apoi adaugam patunjelul tocat si masa poate fi servita.
SALATA:
Se iau sfeclele si se spala foarte bine, apoi se sterg cu servetele de hartie. Se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor app 2 ore. Apoi se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare. Se adauga uleiu, sarea si zeama de lamaie dupa gust si se serveste alaturi de tocanita de cartofi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii