M-am jucat un pic cu ingredientele si am facut o tocanita cu praz si ciuperci in aluat de paine . Cu siguranta o reteta usoara de primavara, chiar daca prazul nu-i chiar de primavara dar il gasim in toate pietele,e rezistent peste iarna...
Aluatul : Intr-un castron cernem faina, facem o scobitura la mijloc si punem drojdia uscata, zaharul si amestecam cu laptele caldut, lasam sa creasca cca. 10 min, apoi adaugam sarea, uleiul si apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Aluatul il framantam cca. 30 min, cu alte cuvinte il luam la tranta, dam cu el de ''dusumea'' pana face basicute, apoi il punem in castron, acoperim castronul si lasam la crescut cca. 1 ora.
Umplutura : cat timp aluatul este la crescut, ne ocupam de umplutura. Frunzele de la praz le tocam marunt, iar gogosarul il taiem cubulete mici. restul de praz il taiem rondele nu foarte groase, spalam ciupercutele ( mai aveau pamant pe ici pe colo), le lasam intregi, de aceea le-am ales micute.
Asezam tigaia wok pe foc, lasam sa se incinga, apoi punem putin ulei, cca. 50 ml, apoi adaugam frunzele de praz tocate si gogosarul cubulete, presaram sare si lasam sa se caleasca, cat sa se inmoaie, adaugam prazul taiat rondele, ciupercile si apa, acoperim cu un capac si lasam 1/2 ora la foc mic sa se patrunda. Amestecul sa fie zemos, sa nu scada mult, pentru ca o sa stea si la cuptor. Potrivim de sare si piper, fiecare dupa gust.
Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in doua parti, o parte am folosit-o pentru tocana si cealalta parte am impartit-o in 6 parti egale, am format bilute pe care le-am intins cu sucitorul si le-am umplut cu branza de burduf, le-am asezat in forme de silicon si le-am bagat la cuptor pana s-au rumenit.
Am folosit o tava de tort detasabila cu diametrul de 18 cm, am imbracat-o cu hartie de copt, am intins aluatul si l-am asezat in forma, imbracand si peretii, cu o furculita am intepat aluatul din loc in loc. In mijloc am pus compozitia tin tigaia wok, am dat la cuptor, cca. 40 min, pana ce aluatul s-a copt, am incercat marginile cu o frigaruie de lemn....
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii