Tocana de praz cu ciuperci

M-am jucat un pic cu ingredientele si am facut o tocanita cu praz si ciuperci in aluat de paine . Cu siguranta o reteta usoara de primavara, chiar daca prazul nu-i chiar de primavara dar il gasim in toate pietele,e rezistent peste iarna...

Portii
3
Timp pregatire
100 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie
Tocana de praz cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500 g faina
  • 4 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml apa calduta
  • 50 ml lapte caldut
  • 60 ml ulei masline
  • 1/2 lingurita sare
  • umplutura
  • 250 g praz
  • 300 g ciuperci brune
  • le-am ales micute
  • 1 gogosar
  • ulei
  • piper
  • 1/2 cana cu apa
  • sare

Mod de preparare

Aluatul : Intr-un castron cernem faina, facem o scobitura la mijloc si punem drojdia uscata, zaharul si amestecam cu laptele caldut, lasam sa creasca cca. 10 min, apoi adaugam sarea, uleiul si apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Aluatul il framantam cca. 30 min, cu alte cuvinte il luam la tranta, dam cu el de ''dusumea'' pana face basicute, apoi il punem in castron, acoperim castronul si lasam la crescut cca. 1 ora.

Umplutura : cat timp aluatul este la crescut, ne ocupam de umplutura. Frunzele de la praz le tocam marunt, iar gogosarul il taiem cubulete mici. restul de praz il taiem rondele nu foarte groase, spalam ciupercutele ( mai aveau pamant pe ici pe colo), le lasam intregi, de aceea le-am ales micute.

Asezam tigaia wok pe foc, lasam sa se incinga, apoi punem putin ulei, cca. 50 ml, apoi adaugam frunzele de praz tocate si gogosarul cubulete, presaram sare si lasam sa se caleasca, cat sa se inmoaie, adaugam prazul taiat rondele, ciupercile si apa, acoperim cu un capac si lasam 1/2 ora la foc mic sa se patrunda. Amestecul sa fie zemos, sa nu scada mult, pentru ca o sa stea si la cuptor. Potrivim de sare si piper, fiecare dupa gust.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in doua parti, o parte am folosit-o pentru tocana si cealalta parte am impartit-o in 6 parti egale, am format bilute pe care le-am intins cu sucitorul si le-am umplut cu branza de burduf, le-am asezat in forme de silicon si le-am bagat la cuptor pana s-au rumenit.

Am folosit o tava de tort detasabila cu diametrul de 18 cm, am imbracat-o cu hartie de copt, am intins aluatul si l-am asezat in forma, imbracand si peretii, cu o furculita am intepat aluatul din loc in loc. In mijloc am pus compozitia tin tigaia wok, am dat la cuptor, cca. 40 min, pana ce aluatul s-a copt, am incercat marginile cu o frigaruie de lemn....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
2
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Spaghete integrale cu legume si  ton
Bucataras.RO

Spaghete integrale cu legume si ton

Bune, gustoase, sanatoase !

Spaghete integrale cu legume si ton
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide