Combinatia dintre mazare si menta as spune ca este combinatia mea de arome preferata. Se poate folosi in multe preparate culinare, ca si umplutura sau garnitura, dar preferata mea ramane supa crema de mazare.
Combinatia dintre mazare si menta as spune ca este combinatia mea de arome preferata. Se poate folosi in multe preparate culinare, ca si umplutura sau garnitura, dar preferata mea ramane supa crema de mazare.
1. Topeste untul intr-o tigaie si caleste ceapa, pana devine transparenta. Adauga boabele de mazare si mai lasa-le pe foc 2 minute. Adauga supa de legume, si lasa pana da in clocot. Opreste focul si lasa amestecul sa se raceasca.
2. Pastreaza caeva frunze de menta si boabe de mazare pentru decor. Mixeaza restul de menta si boabe de mazare, pana devin o pasta. Poti sa folosesti mai putina supa de legume daca ti se pare prea lichida. Mie asa imi place, ca sa o pot servi atat rece cat si calda. Adauga sare si piper dupa gust.
3. Pune supa crema in boluri si serveste-o cu crutoane proaspete.
Se poate adauga o lingura de smantana daca se doreste, inainte de servire.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii