Sarmalutele cu soia si ciuperci este o mancare de post delicioasa. Intr-un vas cu apa fierbinte se pun granulele de soia,se acopera si se lasa deoparte.
Sarmalutele cu soia si ciuperci este o mancare de post delicioasa. Intr-un vas cu apa fierbinte se pun granulele de soia,se acopera si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei incins,se pun la calit cepele taiate marunt,radacinoasele date pe razatoarea mica,dupa ce s-au aurit se adauga ciupercile tocate marunt,dupa ce a scazut apa din ele se adauga soia scursa de apa,se amesteca iar dupa cateva minute se adauga pasta de ardei,cutia de rosii,orezul spalat si scurs,sare,piper,1lingurita de cimbru uscat,verdeata;se lasa compozitia sa scada bine,se lasa cateva ore sa se raceasca apoi se monteaza sarmalutele;pe fundul unui vas se pune 1crenguta de cimbru,deasupra varza tocata marunt,apoi sarmalutele,se acopera cu varza tocata si cateva felii de ciuperci;se face o compozitie din 1cana cu vin alb,1cana cu apa,sucul de rosii si sare daca e nevoie dupa care se rastoarna in vasul cu sarmalele de post;se dau la cuptor acoperite cu o farfurie,la foc mic 1h.
Fiind moldoveanca,sarmalutele cu soia si ciuperci le servim cu mamaliguta,dar fiecare le serveste dupa cum are placere
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii