Sarmalute cu soia si ciuperci

Sarmalutele cu soia si ciuperci este o mancare de post delicioasa. Intr-un vas cu apa fierbinte se pun granulele de soia,se acopera si se lasa deoparte.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute cu soia si ciuperci

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 200 g soia granule
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 cutie de rosii in bulion
  • 2 linguri pasta de ardei facut in casa
  • 50 ml ulei
  • varza murata
  • 1 cana vin alb
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 ceasca suc de rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • verdeata
  • 1 cana cu orez

Mod de preparare

Sarmalutele cu soia si ciuperci este o mancare de post delicioasa. Intr-un vas cu apa fierbinte se pun granulele de soia,se acopera si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei incins,se pun la calit cepele taiate marunt,radacinoasele date pe razatoarea mica,dupa ce s-au aurit se adauga ciupercile tocate marunt,dupa ce a scazut apa din ele se adauga soia scursa de apa,se amesteca iar dupa cateva minute se adauga pasta de ardei,cutia de rosii,orezul spalat si scurs,sare,piper,1lingurita de cimbru uscat,verdeata;se lasa compozitia sa scada bine,se lasa cateva ore sa se raceasca apoi se monteaza sarmalutele;pe fundul unui vas se pune 1crenguta de cimbru,deasupra varza tocata marunt,apoi sarmalutele,se acopera cu varza tocata si cateva felii de ciuperci;se face o compozitie din 1cana cu vin alb,1cana cu apa,sucul de rosii si sare daca e nevoie dupa care se rastoarna in vasul cu sarmalele de post;se dau la cuptor acoperite cu o farfurie,la foc mic 1h.


Fiind moldoveanca,sarmalutele cu soia si ciuperci le servim cu mamaliguta,dar fiecare le serveste dupa cum are placere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce