Sarmale de post cu soia

Cele mai bune sarmale de post!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
210 minute
Complexitate
medie
Sarmale de post cu soia

Ingrediente

  • o varza murata mare
  • 2 pungi soia felii
  • o cana cu orez (cana de 250 ml)
  • 4 cepe mari
  • un morcov
  • o cana cu vin alb
  • bulion sau suc de rosii
  • piper macinat
  • vegeta de casa
  • Cimbru
  • boia
  • 2-3 frunze de dafin
  • cca 50 ml ulei

Mod de preparare

Mai intai spalam varza si daca este prea sarata o tinem 2-3 ore in in apa rece .

Feliile de soia le fierbem 15 minute in apa in care am adaugat piper si vegeta. Cand s-au fiert le scoatem intr-o strecuratoare, le presam sa iasa toata apa si cand se racesc le trecem prin masina de tocat.

Ceapa o taiem cubulete iar morcovul il dam pe razatoarea mica.

Intr-o cratita punem cca 50 ml ulei si cand se incinge adaugam ceapa pe care o lasam cateva minute sa se inmoaie . Adaugam morcovul,mai lasam 4-5 minute, punem si orezul spalat si lasam sa se caleasca impreuna cateva minute.

Adaugam o cana cu apa, vegeta, piper, cimbru si boia. Cand apa scade ,dam deoparte cratita si lasam la racit.

Cat timp se raceste compozitia pregatim frunzele de varza

Peste soia data prin masina de tocat adaugam compozitia de orez si amestecam bine. Daca mai este nevoie mai adaugam condimente.

Rulam sarmalele si le punem intr-o cratita pe fundul careia am pus varza tocata si frunze de dafin. Presaram si printre sarmale condimente, deasupra punem frunze de varza , adaugam vinul, 2-3 linguri de ulei si completam cu apa cat sa acopere sarmalele. Introducem cratita direct in cuptor la foc foarte mic pentru cca 3 ore. Mai adaugam apa cand scade

Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul adaugam bulion sau suc de rosii. Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce