Cele mai bune sarmale de post!
Mai intai spalam varza si daca este prea sarata o tinem 2-3 ore in in apa rece .
Feliile de soia le fierbem 15 minute in apa in care am adaugat piper si vegeta. Cand s-au fiert le scoatem intr-o strecuratoare, le presam sa iasa toata apa si cand se racesc le trecem prin masina de tocat.
Ceapa o taiem cubulete iar morcovul il dam pe razatoarea mica.
Intr-o cratita punem cca 50 ml ulei si cand se incinge adaugam ceapa pe care o lasam cateva minute sa se inmoaie . Adaugam morcovul,mai lasam 4-5 minute, punem si orezul spalat si lasam sa se caleasca impreuna cateva minute.
Adaugam o cana cu apa, vegeta, piper, cimbru si boia. Cand apa scade ,dam deoparte cratita si lasam la racit.
Cat timp se raceste compozitia pregatim frunzele de varza
Peste soia data prin masina de tocat adaugam compozitia de orez si amestecam bine. Daca mai este nevoie mai adaugam condimente.
Rulam sarmalele si le punem intr-o cratita pe fundul careia am pus varza tocata si frunze de dafin. Presaram si printre sarmale condimente, deasupra punem frunze de varza , adaugam vinul, 2-3 linguri de ulei si completam cu apa cat sa acopere sarmalele. Introducem cratita direct in cuptor la foc foarte mic pentru cca 3 ore. Mai adaugam apa cand scade
Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul adaugam bulion sau suc de rosii. Pofta buna!!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii