In fiecare an, bunica ne rasfata cu sarmale de post, preparate cu pasat. Am mostenit reteta ( bunica are 88 de ani!) , dar am imbunatatit-o putin.
Taiati foile de varza de pe cotor si puneti-le in apa rece cateva ore pentru a nu fi sarate.
Curatati ceapa si patrunjelul si tocati-le marunt; faceti la fel si cu ciupercile;
Curatati morcovii si ii dati pe razatoarea mare;
Puneti ceapa si patrunjelul intr-un vas, adaugati uleiul si caliti-le in jur de 10 minute amestecand mereu.
Cand ceapa devine sticloasa adaugati orezul (spalat in multe ape), pasatul, morcovii si rosiile tocate... lasati pe foc 3-4 minute, potriviti compozitia de sare si piper apoi lasati-o la racit.
Taiati cotorul foilor de varza si rupeti-le in functie de cat de mari vreti sa faceti sarmalele.
Pe fundul unei oale puneti cotoarele de varza.
Puneti in fiecare foaie cate o lingura din compozitie si rulati; introduceti capetele in interiorul sarmalei.
Puneti sarmalele una langa alta si printre ele puneti cateva frunze de dafin, iar deasupra rosiile cherry.
Turnati apa si puneti la fiert, la foc mic pentru cca 3 ore .
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii