Salata a la rousse cu maioneza de pufuleti

Salata a la rousse cu maioneza de pufuleti este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. În primul rând nu vă cramponaţi de gramaje.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Salata a la rousse cu maioneza de pufuleti

Ingrediente

  • Cartofi 500g
  • Morcov 300g
  • Pastarnac 100g
  • Telina 100g
  • Varza proaspata 250g
  • Praz 1buc
  • Pufuleti 1 punga standard
  • 80g
  • Ulei 150 ml
  • Castraveti acri si gogosari marinati
  • dupa preferinta
  • Mirodenii: sare
  • piper

Mod de preparare

Salata a la rousse cu maioneza de pufuleti este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. În primul rând nu vă cramponaţi de gramaje, variaţi cantitatea de legume în funcţie de preferinţele dumneavoastră şi de cantităţile pe care le aveţi la îndemână.
Puteţi varia reţeta adâugând spre exemplu: mazăre, fasole verde,boabe de porumb din conservă, ori năut, salată verde tăiată fideluţă, etc.
Dar să începem prepararea.
Fierbeţi toate legumele întregi în apă cu sare şi boabe de piper.
Scurgeţi-le şi cât sunt încă fierbinţi, tăiaţi-le mărunt.
Până ele se răcesc, preparaţi maioneza.
Punga de pufuleţi se pune în blender, adăugaţi 100 de ml. de apă la temperatura camerei, porniţi blenderul la turaţia cea mai mică şi adăugaţi prin picurare uleiul. Atenţie, ca orice maioneză şi aceasta se poate tăia, deci blenderul încet, ulei pic cu pic!
La final, turnaţi maioneza peste legumele aşezate într-un bol de mixaj, omogenizaţi bine şi cam atât.


Salata a la rousse cu maioneza de pufuleti serviţi ca un fel principal la gustarea de la ora zece, acompaniată de o salată de sfeclă ori păpădie,lăptucă etc. şi cu un pahar de vin sec lângă. Neapărat pîine proaspătă !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce