Din categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat rețeta Piure de cartofi cu spanac și leurdă.
Curățăm cartofii, îi spălăm, îi tăiem cuburi și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți.
Înlăturăm spuma care se formează când încep să fiarbă și adăugăm o linguriță de sare.Între timp, ne ocupăm și de spanac.
Punem puțină apă la fiert cu un vârf de linguriță cu sare și un vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu.
Când atinge punctul de fierbere adăugăm frunzele de spanac bine spălate și le opărim pentru 4-5 minute.
Le scurgem apoi și le tocăm franjuri, împreună cu frunzele de leurdă, clătite sub jet de apă rece.
Când cartofii sunt bine fierți, îi scurgem și îi pasăm adăugând și ierburile italiene( de la Delikat am eu).
Amestecăm în piureul de cartofi și franjurile de spanac și leurdă, cât acesta este fierbinte.
Pentru sos, amestecăm zacusca cu sosul de roșii și puțină supă de la cartofi și le fierbem împreună pentru 3-4 clocote.
Servim piureul de cartofi cu spanac și leurdă împreună cu sosul de roșii și zacuscă, presărat cu pătrunjel verde, tocat mărunt.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaSupă de roşii cu pui, fidea şi crutoane.
Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoaneReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii