Aceasta reteta este atat de delicioasa ca vei dori sa o realizezi nu doar in zile de post. Avand in vedere ca pastele chinezesti sunt realizate din mazare si fasole mung reprezinta si o varianta mai sanatoasa potrivita chiar si pentru dieta.
Incepem prin a hidrata ciupercile mun conform instructiunilor de pe pachet: Cele pe care le-am avut eu se hidrateaza 15 minute in apa fierbinte , apoi se gatesc inca 10 min.
Gatim apoi pastele chinezesti, conform instructiunilor de pe pachet. Cele pe care le-am avut eu se fierbeau 3 minute in apa clocotita. Apoi le-am scurs, am pastrat putina apa, le-am trecut printr-un jet de apa rece, le-am taiat deoarece sunt lungi si greu de mancat si amestecat si le-am lasat la scurs pana au fost gata legumele.
Intr-o tigaie neaderenta , punem putin ulei pentru gatit la incins.
Adaugam apoi usturoiul si ghimbirul si le lasam 1 minut la calit. Adaugam apoi ceapa si mai asteptam un 1 min.
Adaugam apoi si celelalte legume: ciupercile,morcovii, ardeiul, prazul ( partea alba) si ananasul.
Adaugam sos de soia si putina apa de la paste, condimentam cu piper , nucsoara si eventual putina sare ( dar sosul de soia contine multa sare si de aceea mai bine adaugam sare dupa ce gustam).
Lasam legume acoperite pe foc porivit timp de 5 minute. Apoi le putem gusta si putem adauga mai multa sare, piper, poate un ardei iute daca ne place mancarea picanta.
Le mai lasam descoperite la foc potrivit pentru 3 min si apoi adaugam pastele si prazul (partea verde )si lasam pe foc inca 3 minute.
Daca dorim ca aceasta mancare sa fie si mai saraca in calorii, putem sa servim doar legumele fara sa mai adaugam pastele. Va garantez ca sunt delicioase.
De asemenea daca ananasul nu va este pe plac, sau combinatia de legume cu fructe nu va surade, puteti renunta la el, insa gustul nu va mai fi la fel.
Bineinteles ca legumele pot fi inlocuite in functie de preferinte insa pentru familia noastra aceasta a fost varianta castigatoare.
In cazul in care nu tineti post si nicio leguma nu este mai buna decat carnea, puteti sa caliti in tigaie cubulete de piept de pui, curcan, vita pe care sa le adaugati apoi peste paste si legume sau doar peste legume.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAm rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...
Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Comentarii