Panzanella este o reteta de salata cu paine, potrivita pentru perioada postului, aromata din cauza busuiocului. Salata poate fi servita cu succes ca si fel principal de mancare.
Puneti ardeii cu coaja in sus, pe un gratar cu folie de aluminiu si prajiti-i la foc moderat pana cand li se innegreste coaja.
Intre timp taiati rosiile in sferturi, scoateti pulpa si puneti-o intr-o sita deasupra unui vas, ca sa nu pierdeti sucul. Stoarceti cu lingura ca sa obtineti cat mai multa zeama, iar sferturile de rosii puneti-le deoparte.
Amestecati uleiul, otetul si usturoiul cu sucul de rosii si asezonati dupa gust cu sare si piper. Cand s-au racit ardeii, decojiti-i si puneti-i intrun vas alaturi de sferturile de rosii, ceapa taiata rondele, feliile de paine, maslinele si busuiocul tocat.
Adaugati sosul si amestecati ingredientele inainte de a servi panzanella.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii