Musaca cu soia

Musaca cu soia este o mancare de post rapida si delicioasa. Soia se inmoaie in apa fiarta,cam 20 de minute. In acest timp pregatim legumele.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Musaca cu soia

Ingrediente

  • 800 g cartofi
  • 200 g soia granule
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 50 ml ulei
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 1 lingura margarina vegetala
  • 2 leg patrunjel
  • delikat
  • tarhon
  • cimbru
  • piper macinat Kotanyi
  • 1 lingura bulion

Mod de preparare

Musaca cu soia este o mancare de post rapida si delicioasa. Soia se inmoaie in apa fiarta,cam 20 de minute.
In acest timp pregatim legumele.
Se curata cartofii si morcovul de coaja.
Ceapa se curata de primele foi,iar ardeiului i se scoate cotorul.
Toate legumele si verdeata se spala foarte bine cu apa rece.
Se fierb cartofii 20 de minute in apa cu putina sare,dupa fierbere se arunca apa,iar cartofii se paseaza .
Se adauga o lingura de margarina,delikat dupa gust si un pic de tarhon uscat.
Cand si-a dublat volumul,soia se stoarce usor de apa,intre palme.
Se caleste ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoarea fina.
Adaugam ardeiul gras taiat marunt ,rosia taiata marunt si soia stoarsa.
Se condimenteaza dupa gust cu delikat,cimbru,tarhon,piper macinat si verdeata taiata marunt.
Intr-o tava tapetata cu pesmet se pun 3 randuri de piure si 2 straturi de compozitie cu soia.
Optional se poate orna cu rosie sau ardei gras.
Coacem la cuptor 10 minute pana stratul de piure aflat deasupra se rumeneste usor.

Sosul de bulion: 1 lingura de bulion dizolvata cu 100 ml apa,se adauga tarhon,cimbru,piper macinat si putin delikat.




Musaca cu soia se serveste cu sos de bulion.
Se orneaza cu patrunjel verde.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce