Dovlecetti

Dovlecetti este o mancare de post delicioasa si foarte sanatoasa. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade, se taie dovleacul-spaghetti in doua si se curata de seminte.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Dovlecetti

Ingrediente

  • 1 dovleac-spaghetti
  • linguri de ulei de masline
  • 250 de grame de branza tofu
  • sare de mare si piper proaspat macinat dupa gust
  • un pahar mare de sos marinara.

Mod de preparare

Va prezint o leguma-cameleon, denumita dovleac-spaghetti, pentru ca, dupa coacere, se desface in suvite subtiri, ca niste spaghetti...vegetale, aratoase, gustoase si deloc paste fainoase.

Dovlecetti este o mancare de post delicioasa si foarte sanatoasa. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade, se taie dovleacul-spaghetti in doua si se curata de seminte, se stropeste cu ulei, sare si piper, se inveleste cu folie de aluminiu si se pune la copt pentru 35-40 de minute. Intre timp preparam sosul marinara: 500 de grame de rosii, 3-4 catei de usturoi, busuioc verde tocat marunt, un praf de cimbru, un praf de rozmarin, sare, piper. Se pune usturoiul pisat, se adauga apoi rosiile fara samburi si pielite, tocate marunt, urmeaza celelalte ingrediente, se amesteca bine si se fierbe 30 de minute, avand grija sa se omogenizeze bine. Dovleacul se scoate, se lasa un pic sa se raceasca si se apasa usor cu furculita, pentru a se forma franjurii gen spaghetti. Branza tofu se pune intr-o oala mica, se acopera cu apa si se lasa la foc mediu, pentru omogenizare.
Amestecam in rastimpuri sa nu se prinda, iar cand obtinem un sos de consistenta dorita luam oala de pe foc si turnam sosul peste dieteticele noastre spaghetti de dovlecel.


Deasupra ornam cu sosul marinara. S-o savurati sanatosi, voiosi si aratosi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce