Cous-cous cu hribi este o mancare de post delicioasa, aratoasa pe care o vei prepara in orice zi, fie post sau nu. Poti sa o servesti ca si garnitura langa o friptura de porc sau ca si fel principal de mancare.
Legumele se curata, se spala si se taie marunt.
Hribii se curata, se spala si se fierb in apa cu putina sare.
Dupa ce au fiert se trec printr-un jet de apa rece, apoi se taie felii.
Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei adaugam ceapa, morcovul,ardeiul,rosia ,hribii,sarea si lasam pe foc cateva minute pana se inmoaie toate legumele.
Intr-un vas mai mare adaugam cous cousul.
Fierbem 200 ml apa si adaugam peste couscous.
Lasam sa stea 5 minute, pana cand se absoarbe apa.
Stroprim cu putin ulei de masline si cu o furculita incepem sa amestecam in couscous pana se desface bob cu bob.
Adaugam legumele calite amestecand foarte bine, lasam vasul acoperit cateva minute ca sa se intrepatrunda aromele, apoi putem servi.
Pofta buna!
Cous-cous cu hribi este o mancare de post delicioasa.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii