Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti

Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti este o reteta de inspiratie indiana, rafinata si sofisticata, iar raita simpla de castraveti este o garnitura minunata pentru orice 2 cartofi medii

Complexitate
redusa
Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti

Ingrediente

  • 2 cartofi medii
  • Sare de mare
  • Piper
  • 3lg ulei vegetal
  • 250g spanac proaspat
  • 2 lingurite seminte de mustar
  • 1 lingurita seminte de chimion
  • 2 catei usturoi tocati marunt
  • 1 lingurita sare de mare fina
  • 1 lingurita piper de Cayenne
  • Faina alba
  •  
  • Pentru raita de castraveti:
  • 500g iaurt simplu
  • 1 castravete mare
  • ½ lingurita seminte de chimion
  • ½ lingurita de zahar tos

Mod de preparare

Pentru prepararea raitei veti bate usor iaurtul intr-un bol mare. Veti curata si rade castravetele, dupa care il veti stoarce de cat mai multa apa si il veti pune in bolul cu iaurt. Acum prajiti semintele de chimion, aproximativ un minut, pana incep sa emane un miros placut. Raciti-le si amestecati-le in raita impreuna cu zaharul. Puneti sare si piper dupa gust. Pentru un plus de savoare, raita se va lasa la rece cateva ore.

Pentru chiftelute: veti taia cartofii in bucati mari si ii veti pune intr-o oala mare cu apa rece si sarata. Puneti oala pe foc si fierbeti cartofii 10-15 minute. Scurgeti apa si puneti oala din nou pe foc pentru a usca cartofii. Cat sunt inca fierbinti, treceti-i prin masina de tocat sau pasati-i bine. Asezonati-i si lasati-i sa se raceasca.

Intre timp incingeti putin ulei intr-o cratita, adaugati spanacul si amestecati constant la foc iute pana se inmoaie. Stoarceti-i int-o strecuratoare. Puneti frunzele pe un prosop de bucatarie pentru a le usca mai bine, iar apoi tocati frunzele bucati mari.

Incingeti retsul de ulei intr-o tigaie, caliti mustarul si semintele de chimion pana incep sa sfaraie. Luati-le de pe foc si adaugati-le in pireul de cartofi racit. Puneti spanacul tocat si asezonati cu sare si piper Cayenne. Formati chiftelutele din amestec, aplatizati-le si pudrati-le cu putina faina.

Incingeti un strat subtire de ulei intr-o tigaie lata si prajiti chiftelele in mai multe reprize, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Scurgeti-le pe un prosop de bucatarie.


raita de castraveti se va servi langa chiftelutele calde.

 

Reteta Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti a fost inspirata de Gordon Ramsey in cartea  Bucataria lumii - retete fantastice de pretutindeni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce