Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti

Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti este o reteta de inspiratie indiana, rafinata si sofisticata, iar raita simpla de castraveti este o garnitura minunata pentru orice 2 cartofi medii

Complexitate
redusa
Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti

Ingrediente

  • 2 cartofi medii
  • Sare de mare
  • Piper
  • 3lg ulei vegetal
  • 250g spanac proaspat
  • 2 lingurite seminte de mustar
  • 1 lingurita seminte de chimion
  • 2 catei usturoi tocati marunt
  • 1 lingurita sare de mare fina
  • 1 lingurita piper de Cayenne
  • Faina alba
  •  
  • Pentru raita de castraveti:
  • 500g iaurt simplu
  • 1 castravete mare
  • ½ lingurita seminte de chimion
  • ½ lingurita de zahar tos

Mod de preparare

Pentru prepararea raitei veti bate usor iaurtul intr-un bol mare. Veti curata si rade castravetele, dupa care il veti stoarce de cat mai multa apa si il veti pune in bolul cu iaurt. Acum prajiti semintele de chimion, aproximativ un minut, pana incep sa emane un miros placut. Raciti-le si amestecati-le in raita impreuna cu zaharul. Puneti sare si piper dupa gust. Pentru un plus de savoare, raita se va lasa la rece cateva ore.

Pentru chiftelute: veti taia cartofii in bucati mari si ii veti pune intr-o oala mare cu apa rece si sarata. Puneti oala pe foc si fierbeti cartofii 10-15 minute. Scurgeti apa si puneti oala din nou pe foc pentru a usca cartofii. Cat sunt inca fierbinti, treceti-i prin masina de tocat sau pasati-i bine. Asezonati-i si lasati-i sa se raceasca.

Intre timp incingeti putin ulei intr-o cratita, adaugati spanacul si amestecati constant la foc iute pana se inmoaie. Stoarceti-i int-o strecuratoare. Puneti frunzele pe un prosop de bucatarie pentru a le usca mai bine, iar apoi tocati frunzele bucati mari.

Incingeti retsul de ulei intr-o tigaie, caliti mustarul si semintele de chimion pana incep sa sfaraie. Luati-le de pe foc si adaugati-le in pireul de cartofi racit. Puneti spanacul tocat si asezonati cu sare si piper Cayenne. Formati chiftelutele din amestec, aplatizati-le si pudrati-le cu putina faina.

Incingeti un strat subtire de ulei intr-o tigaie lata si prajiti chiftelele in mai multe reprize, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Scurgeti-le pe un prosop de bucatarie.


raita de castraveti se va servi langa chiftelutele calde.

 

Reteta Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti a fost inspirata de Gordon Ramsey in cartea  Bucataria lumii - retete fantastice de pretutindeni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
1
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Coronita aperitiv cu carne si legume
2
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Ciorba cu coasta afumata
3
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rosii cherry la borcan
4
Conserve de iarna

Rosii cherry la borcan

Pentru ca in mica gradina pe care o avem, sunt multe astfel de rosii, mi-am dorit ca sa le pot folosi si iarna asa ca le-am...

Rosii cherry la borcan
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Clatite din aluat de negresa
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia