Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc

Am gasit reteta de sos vanatoresc intr-o revista, mi-a placut si m-am gandit sa o incerc si eu. Si chiftelutele de sfecla le-am facut prima data, combinand ce ingrediente aveam prin casa. :) Mi-a placut ce a iesit. Pofta buna!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc

Ingrediente

  • Chiftelute:
  • 5 sfecle mici
  • 2 cartofi mari
  • sare
  • 1 legatura de ceapa
  • 1 mana de baby spanac
  • circa 50 g pesmet
  • Sos vanatoresc:
  • 700 g morcovi
  • 300 g ciuperci
  • 2 legaturi leurda
  • 1 ceapa
  • 1/2 telina
  • 1 tulpina apio
  • sare
  • 2 frunze dafin
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita mustar
  • 200 ml lapte de soia

Mod de preparare

Punem la copt cartofii si sfecla intr-o tava, la 200 de grade.Intre timp incepem sa pregatim sosul vanatoresc.

Spalam si curatam legumele.

Telina si morcovii ii dam pe razatoarea mare.

Tocam marunt ceapa, apio si leurda,iar ciupercile le feliem.

Calim ceapa in putin ulei, adaugam telina si apio, apoi morcovii, saram si amestecam din cand in cand.

Adaugam ciupercile, asezonam cu piper, aruncam si frunzele de dafin, amestecam, punem leurda tocata, stingem cu putina apa si lasam sa fiarba la foc moderat.

Amestecam amidonul cu mustarul si cu laptele de soia, turnam peste legume, si lasam sa se ingroase amestecand in continuu.

Scoatem frunzele de dafin si blendam putin, pana sosul devine cremos.

Dupa ce s-au racorit cartofii si sfecla coapte,le curatam, le dam pe razatoare si le amestecam cu spanacul si ceapa tocate marunt. Potrivim gustul de sare si amestecam cu pesmet.

Formam chiftelutele si le prajim in ulei incins, pe ambele parti.

Se poate servi atat cald cat si rece. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
2
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
3
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia