Burgerul vegetarian de naut este ideal pentru vegetarieni, nautul inlocuind cu succes orice fel de carne, iar aceasta reteta va asigura un preparat gustos si sanatos.
Daca folositi naut uscat, acesta se lasa peste noapte la inmuiat in apa rece, iar dimineata se fierbe impreuna cu o lingurita de bicarbonat, circa 20 minute, pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca, si se paseaza in blender impreuna cu uleiul de masline, pasta de susan (tahini) si usturoiul zdrobit. Se pun: patrunjelul tocat, oul,pesmetul, sare, piper si curry in pasta rezultata si se amesteca bine. Se modeleaza cu mana chiftele de marimea unei chifle sau a unui burger. Se pot praji, insa pentru a reduce cantitatea de grasimi, puteti coace burgerii de naut, la cuptor, la 170 grade, intr-o tava acoperita cu hartie de copt. La cuptor burgerii sunt gata in jumatate de ora.
Sursa acestei retete este blogul culinar Blog cu Legume.
Burgerul vegetarian se serveste intr-o chifla, cu felii de avocado si ceapa rosie, si un sos din iaurt si pasta de susan.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii