Budinca din ghebe si spanac cu orez este o mancare de post delicioasa si sanatoasa. Spalam orezul in mai multe ape si il punem la fiert cu cele doua cepe taiate maruntel.
Budinca din ghebe si spanac cu orez este o mancare de post delicioasa si sanatoasa. Spalam orezul in mai multe ape si il punem la fiert cu cele doua cepe taiate maruntel, cu sare, piper si ulei.Opinticii( ghebele) conservati ii dam prin masina de carne sau robot si ii prajim in putin ulei.Spanacul il spalam si il oparim pe rand in putina apa.Cand sa racit il tocam cu cutitul maruntel.Impartim orezul fiert in doua parti egale. O parte o amestecam cu ghebele si o parte cu spanacul.Adaugam cele doua linguri de faina in fiecare compozitie. Potrivim de sare si piper. Intr-un vas Yena mare sau un vas rotund asezam hartie de copt si stratul d eorez cu ghebe.Deasupra punem orezul cu spanac.Decoram cu ardei si masline si dam la cuptor pt o ora si jumate.
Budinca din ghebe si spanac cu orez se lasa la racit, se taie cand s-a racit complet. Se consuma cu sos de gogosari sau ketchup.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii