Ardei umpluti de post

Ardei umpluti cu ciuperci este o mancare de legume de vara, potrivita si pentru zilele in care se tine post.

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
redusa
Ardei umpluti de post

Ingrediente

  • - 6-7 ardei grasi
  • - 1 cutie ciuperci intregi sau bucati
  • - o jumatate - trei sferturi de cana de orez
  • - 1 ceapa medie
  • - cateva linguri de ulei de masline
  • - sare si piper dupa gust
  • - 1-2 rosii
  • - verdeata proaspata (patrunjel
  • marar) si cimbru uscat

Mod de preparare



Se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie adanca sau cratita se pune uleiul de masline, iar cand acesta se infierbanta se adauga ceapa. Cand s-a calit cat sa devina transparenta se adauga o cana de apa si apoi orezul. Se spala ardeii, iar in capatul unde se afla coada se face un orificiu pe unde se scot semintele si nervurile din interior. Se spala ciupercile si se toaca marunt, impreuna cu verdeata. Se adauga si ele in cratita cu orezul si se presara deasupra putin cimbru, sare si piper. Poti adauga si putina pasta de tomate sau o rosie tocata marunt. Se lasa sa dea cateva clocote, se amesteca bine si se ia apoi cratita de pe foc. Se lasa amestecul sa se raceasca putin si apoi se umplu ardeii cu el. Fiecarui ardei I se pune capac bucati de rosii.
Se asaza in picioare intr-o cratita destul de larga si de inalta incat sa incapa toti ardeii pe care i-am umplut. Pe langa marginea cratitei se pune apa amestecata cu restul de pasta de tomate sau rosii, astfel incat sa aproape acopere ardeii. Cratita se pune la fiert la foc mic aproximativ 45 de minute, pana cand ciupercile, ardeii si orezul sunt bine fierte.


Daca nu tineti post ardeii umpluti pot fi serviti cu smantana sau iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce