Ciorba de loboda si cartofi

;) O nouă premieră în bucătăria Panacris ;) Nu credeam că va veni această zi așa curând :) Da, am niște reminsecențe prinvind: loboda, leușteanul, ștevia și borșul :D Dar, ușor, ușor, am început să mă împrietenesc cu ele :D Mai am un hop, :D ștevia =)) Daaaa, știu că ptr voi e ceva normal o astfel de ciorbiță, dar ptr familia Zmeilor e mai greu de digerat :D :))) Chiar că e una dintre retetele de post economice, chiar economice ;) Majoritate ingredientelor sigur sunt în cămara fiecăruia ;) Iar ștevia și ceapa verde nu costă mai mult de 4 lei ;) Gata cu vorba, să trecem la treabă.

Portii
8
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Ciorba de loboda si cartofi

Ingrediente

  • Lobodă roșie și alba 4 legături mari
  • Ceapă galbenă 1 bucată
  • Ceapă verde 2 fire
  • Ulei de floarea sarelui 2-3 linguri
  • Morcov 2 bucăți
  • Țelină o felie de cca. 50 g
  • Leuștean 2 fire
  • Pătrunjel ½ legătură
  • Cartofi 4 bucăți mari
  • Sare de mare 1 linguriță
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță
  • Borș cca. 300 ml

Mod de preparare

Ceapa galbenă și cea verde se curata, se toacă mărunt, apoi se pun la călit în uleiul de floarea soarelui, cu o jumătate de cană de apă. După ce a devenit translucidă, se adaugă morcovul, țelina și cartofii, curățați și mărunțiți, lăsându-se la înăbușit cca. 10 minute. Se adaugă loboda curățată și tăiată fideluță, se asezonează de sare și piper, se completează cu cca. 2000 ml de apă, apoi se lasă la fiert la foc mediu cca. 2 de minute. După acest interval de timp, se adaugă verdețurile tocate mărunt și borșul, lăsându-se la fiert încă vreo 5 minute la foc mic.

Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia