Gustoasa si sanatoasa
Intr-un bol, amestecam bine faina cu praful de copt si o lasam deoparte. Mixam ouale intregi cu zaharul, adaugam uleiul si mixam pana se incorporeaza, adaugam treptat si laptele apoi faina. Curatam merele, le dam pe razatoare, le stoarcem de suc si le punem la calit impreuna cu zaharul, amestecand mereu pentru a nu se arde. Dupa ce merele sunt calite, la sfarsit, se adauga si putina scortisoara (1 sau 2 lingurite). Tapetam o tava cu unt si faina, turnam jumatate din compozitie in tava si dam tava la cuptor pentru 10 minute. Scoatem tava din cuptor, se adauga merele calite si deasupra, se toarna restul de compozitie. Se mai coace inca 40 de minute la foc potrivit. Se scoate din cuptor si dupa racire, se orneaza cu frisca lichida care a fost mixata inainte.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii