Tort Lela

Pentru aniversarea surorii mele, am pregatit un tort cu trandafiri in degradé, cu blat de nuca, crema de vanilie, crema de fructe de padure si frisca.

Portii
18
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Tort Lela

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 8 oua mari;
  • 5 linguri zahar;
  • 5 linguri faina;
  • 4 linguri nuca;
  • 1 plic praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de vanilie:
  • 3 linguri zahar;
  • 1 pachet crema de vanilie Dr.Oetker
  • 250 ml lapte;
  • 3 linguri zahar;
  • pentru crema de fructe de padure:
  • 1 pachet crema de fructe de padure Dr.Oetker
  • 250 ml lapte;
  • pentru sirop:
  • 400 ml apa;
  • 3 linguri zahar;
  • esenta de vanilie Dr. Oetker
  • pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida;
  • Ciocolata alba pentru litere;
  • Flori de napolitana;
  • Confetti de zahar

Mod de preparare

Literele de ciocolata alba:

Se topeste ciocolata alba pe baie de abur sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele pentru litere. Se da la frigider pana la utilizare.

Blatul:

Se spumeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat galbenusurile praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort rotunda, pregatita cu foaie de copt sau folie antiaderenta si se da la cuptor aprox 35 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, se lasa la racit.

Siropul:

Intre timp, se face un sirop din apa, zahar si dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit.

Crema de vanilie:

Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa. Se prepara la fel si crema de fructe de padure.

Decorul:

Se taie blatul in doua parti inegale (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul), se insiropeaza. Se asambleaza astfel: baza, jumatate de crema de vanilie, jumatate de crema de fructe de padure, capacul tortului. Se amesteca bine cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si cremoasa, dar nu prea tare. Cremele care au ramas se folosesc la decorarea tortului. Pentru trandafiri se pune in posul de ornat alternativ crema de vanilie si crema de fructe de padure. Frisca se foloseste pentru trandafirii de pe capacul tortului. Pe deasupra se decoreaza cu florile de napolitana, confetti de zahar si literele de ciocolata. Sper sa va placa!

Tortul meu a avut 27 cm in diametru si a fost suficient pentru 18 persoane (4 familii).

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/tort-lela-2017.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Omleta cu ciuperci fripte
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce