Pentru aniversarea surorii mele, am pregatit un tort cu trandafiri in degradé, cu blat de nuca, crema de vanilie, crema de fructe de padure si frisca.
Literele de ciocolata alba:
Se topeste ciocolata alba pe baie de abur sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele pentru litere. Se da la frigider pana la utilizare.
Blatul:
Se spumeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat galbenusurile praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort rotunda, pregatita cu foaie de copt sau folie antiaderenta si se da la cuptor aprox 35 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, se lasa la racit.
Siropul:
Intre timp, se face un sirop din apa, zahar si dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit.
Crema de vanilie:
Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa. Se prepara la fel si crema de fructe de padure.
Decorul:
Se taie blatul in doua parti inegale (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul), se insiropeaza. Se asambleaza astfel: baza, jumatate de crema de vanilie, jumatate de crema de fructe de padure, capacul tortului. Se amesteca bine cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si cremoasa, dar nu prea tare. Cremele care au ramas se folosesc la decorarea tortului. Pentru trandafiri se pune in posul de ornat alternativ crema de vanilie si crema de fructe de padure. Frisca se foloseste pentru trandafirii de pe capacul tortului. Pe deasupra se decoreaza cu florile de napolitana, confetti de zahar si literele de ciocolata. Sper sa va placa!
Tortul meu a avut 27 cm in diametru si a fost suficient pentru 18 persoane (4 familii).
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/tort-lela-2017.html
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....
Omleta cu ciuperci fripteReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii