Pentru un Pasti exotic!
Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intaresc la consistenta unei bezele. Se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic, apoi se incorporeaza si faina. Se toarna in forma de tort cu inel detasabil cu diametrul de 24 cm. Se tapeteaza cu hartie pentru copt inante, apoi se da cca. 20 minute la copt, 5 minute la foc iute, apoi la foc moderat. Blatul copt se scoate din forma si se lasa sa se raceasca bine si se taie pe orizontala in 2 discuri egale ca grosime.
Se insiropeaza primul disc asezat in forma, cu siropul de ananas, se asaza biscuitii pe marginea formei, cu jeleul spre exterior, apoi se asaza crema obtinuta din smantana pentru frisca mixata pana se intareste, amestecata cu dulceata de coacaze, apoi se adauga ananasul scurs bine si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se fixeaza deasupra cremei si cel de-al 2 lea disc de blat insiropat cu siropul de coacaze. Se lasa la rece cel putin 2 ore. Se caramelizeaza zaharul, apoi adaugam miezul de nuca maruntit. Dam craticioara de pe foc si adaugam ouale batute, amestecand in continuu pana la o omogenizare perfecta. Kranțul fierbinte il intindem deasupra prajiturii care este inca in forma. Se mai lasa cca. 30 minute la rece, inainte de a-l scoate din forma.
Pofta buna!!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii