Tort de Paste cu flori de martipan si oua de ciocolata umplute cu lichior.
Se pregatesc decoratiunile. Se taie bucatele de martipan si se amesteca fiecare cu cateva picaturi de colorant alimentar. Se framanta bine in mana, puteti folosi niste manusi de unica folosinta pentru a nu va pata. Pentru a modela florile din martipan, se intinde pasta si se preseaza usor cu ajutorul unei folii alimentare, pentru a nu-l topi cu caldura mainii. Se formeaza florile si se dau la frigider. Cuibul de ciocolata se poate realiza din cateva patratele de ciocolata neagra topita la chocolate fondue sau pe baie de aburi. Se toarna ciocolata topita, fierbinte intr-un sprit sau creion decorator si se picura, creand dungi pe o forma de silicon, daca aveti. Eu m-am ajutat de o forma de briosa din silicon, pe care am intors-o cu fundul in sus si peste care am turnat dungi subtiri, astfel incat sa obtin un model cat mai asemanator unui cuib de pasare. Cuibul se da la frigider pana este gata tortul. Eu l-am lasat cam o ora si jumatate.
Blatul: Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, dar nu o spuma tare. Intr-un alt vas, se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat care se toarna peste albusuri. Se adauga praful de copt, nuca si faina, amestecand bine. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt si se coace 30 de minute, la foc mediu (180 de grade C). Cand tortul este gata, se lasa la racit (abia apoi se taie). Intre timp, putem pregati crema si siropul.
Crema de vanilie: Se amesteca cele 2 galbenusuri cu 3 linguri de zahar, se adauga laptele, apoi faina in ploaie, amestecand tot timpul cu un tel. Acest amestec se fierbe acum pe foc mic si se amesteca tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1 minut, apoi se ia de pe foc. Apoi se adauga zaharul vanilat Bourbon, untul, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine. Vom obtine o crema densa, lucioasa (care o sa se mai ingroase cand se va raci).
Siropul: Se pun la fiert apa cu zaharul si coaja de portocala tinuta in zahar la borcan. Cand da in clocot, se lasa sa fiarba 1 minut-doua, apoi se ia de pe foc si se adauga esenta de rom. Abia dupa ce s-au racit si blatul si siropul, putem taia blatul in doua si il insiropam.
Decorul: Urmatorul pas este sa batem frisca lichida cu mixerul pana se obtine o frisca densa, cremoasa, suficient de tare. Se orneaza tortul cu frisca, florile de martipan si cuibul de ciocolata, pe care eu l-am rupt putin pentru a crea efect. Pofta Buna si Paste Fericit!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii