Un tort special pentru sarbatorile Pascale!
Preparare blat:
Ouale se mixeaza cu zaharul aproximativ 5-7 minute.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se trec prin sita, apoi se adauga treptat peste oua amestecand cu un tel.
Se adauga esenta de rom si apa calda omogenizand bine compozitia.
La sfarsit se pun biscuitii rupti bucati mici amestecand usor cu o spatula.
Se pune intreg amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C, aproximativ 30 minute.
Preparare crema:
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si putina smantana.
Restul de smantana se bate spuma tare cu mierea de albine.
Ciocolata topita si racita putin se amesteca cu smantana batuta si da la rece pentru cel putin o ora.
Preparare oua :
Biscuitii obisnuiti se rup bucati foarte mici sau se trec prin robotul de bucatarie.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si laptele, apoi se lasa sa se raceasca 2 minute.
Se adauga ciocolata topita peste biscuiti si se amesteca usor.
Cu mana usor umeda formam ouale, le invelim in foile alimentara si lasam sa se raceasca complet.
Se indeparteaza folia, se ung cu putin unt si se imbraca in pasta de zahar.
Asamblare si decorare tort:
Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zahar si esenta de rom.
Se asaza primul blat pe un platou, se pune crema de ciocolata (pastram putina crema pentru ornarea tortului) si se asaza al doilea blat.
Se da la frigider cel putin doua ore.
Intre timp, topim ciocolata pe baie de aburi, impreuna cu untul si frisca lichida. Se lasa sa se raceasca cateva minute.
Cu ajutorul unui pos se fac linii mici de ciocolata care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece pentru cel putin 30 minute.
Dezlipim liniile de ciocolata de pe hartia de copt cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit.
Scoatem tortul de la frigider si il imbracam intr-un strat subtire de crema de ciocolata.
Deasupra formam un "cuib" din liniile de ciocolata si in mijloc asezam ouale.
Se feliaza si se serveste !
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii