Tocana de ied

Nelipsita in timpul Sarbatorilor Pacale!

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Tocana de ied

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de ied (eu am folosit pulpa si coaste)
  • 1 litru must/vin
  • 2 linguri otet balsamic
  • 3-4 morcovi
  • 3-4 cepe rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare si una de piper boabe
  • 1 bucata anason stelat
  • 3+2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita amestec de mirodenii pentru miel
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare

Carnea am curatat-o de pielite, am taiat-o in bucati si am uscat-o cu prosoape de hartie. Am facut o marinada din: 1 cana must, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, amestec de mirodenii pentru miel, otet balsamic. Am amestecat ingredientele cu o lingura pana s-a topit sarea, am pus carnea in marinata, am acoperit vasul si l-am dat la frigider pt 24 ore.

Intr-o tigaie, am pus la incins 3 linguri ulei de masline. Am prajit toate bucatile de carne in ulei, pe rand, pentru 2 minute pana au capatat culoare. Am pus bucatile de carne intr-un vas termorezistent. In tigaia in care am prajit carnea am pus marinata, restul de must, anasonul, usuroiul taiat feliute si am lasat totul pe foc pana a dat in clocot. Am turnat totul peste carnea din vas, am adaugat morcovii taiati felii de grosime de 1 cm si ceapa rosie taiata pestisor. Am agitat putin vasul sa se amestece ingredientele, l-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am dat la cuptor la 160-170 grade pentru 2 ore. La fiecare 30 minute scoteam vasul si-l agitam putin.

Carnea va fi moale si suculenta, se va desprinde de pe os. Dupa ce carnea este patrunsa, cu ajutorul unui cleste luati bucatile de carne si le puneti in vasul de servire. Cu o paleta alegeti legumele si le puneti peste carne. Sosul ramas il strecurati, il puneti intr-o craticioara pe foc si-l lasati sa scada la jumatate. Diluati amidonul in putina apa rece si-l puneti peste sos dupa ce a scazut. Sosul rezultat il puneti peste carne si legume, agitati putin vasul si puteti servi...Ca si garnitura noi am servit cu cus-cus fiert simplu, dar merge la fel de bine, orez sau piure de cartofi. Sa va fie de bine!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Bucataras.RO

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce