Tajine de miel

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
redusa
Tajine de miel

Ingrediente

  • sare si piper dupa gust
  • pulpa de berbecut marinata – 500 g
  • pastrama afumata de oaie – 300 g
  • morcovi – 2 bucmai mari
  • stafide – 100 g
  • prune uscate – 200 g
  • coriandru boabe – 1 lingura
  • anason stelat – 2 buc
  • cuisoare – 8 buc
  • curcuma (turmeric) – 2 lingurite
  • chimion – 1 varf de cutit
  • scortisoara – 1 lingurita
  • ghimbir proaspat
  • ras – 1/2 lingurita
  • boia dulce si iute – 1/2 lingurita din fiecare
  • usturoi – 45 catei
  • ceapa rosie si verde – 2 buc din fiecare
  • suc de portocale – 100 ml
  • rosii uscate
  • tocate – 78 buc
  • bulion calitativ – 2 linguri
  • miere – 1 lingura
  • amidon de porumb – 1 lingura (rasa)
  • ulei de masline 2 linguri
  • cardamon macinat – 1/2 lingurita
  • Pentru cous cous:
  • cous cous calitativ – 300 g
  • unt – 25 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• taiati cubulete pulpa de berbecut marinata si pastrama afumata de oaie
• taiati ceapa rosie si morcovii cuburi potrivite
• taiati usturoiul si ceapa verde marunt
• taiati rondele prunele si rosiile uscate
• adaugati toate ingredientele in slow cooker Crock Pot 4.7 L Digital, cu putin ulei de masline, pastrand cardamonul pentru sfarsit
• asezonati dupa gust si setati pe modul de gatire High si timpul de 3 ore si jumatate
• gustati, asezonati din noudaca este cazul, adaugati si cardamon si setati pe modul de gatire Low si timpul de 30 minute
• dupa 4 ore de gatit veti obtine o mancare extrem de aromata, cu un iz oriental, usor dulceaga
• puneti cous cous-ul intr-un castron
• adaugati apa fiarta peste el si lasati-l la hidratat timp de 10 minute
• scurgeti apa si trageti la tigaie cous cous-ul cu putin unt, sare si piper. Acesta va servi ca garnitura.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Omleta cu ciuperci fripte
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce