Tagine de miel cu prune uscate

Uleiul se incinge intr-o oala mare, kurkuma, ingverul si carnea de miel se prajesc pt 2-3 minute la foc potrivit. Jumatate din cantitatea de ceapa se

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tagine de miel cu prune uscate

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline o lingurita kurkuma praf o lingurita ingver prafun kg carne de miel fara grasime si taiata in bucati de 5 cm 2 cepe mari 1/4 l supa 8 fire de sofran 15 fire de coriandru( cred ca merge si uscat) 200g prune uscate fara sambur

Mod de preparare

Uleiul se incinge intr-o oala mare, kurkuma, ingverul si carnea de miel se prajesc pt 2-3 minute la foc potrivit. Jumatate din cantitatea de ceapa se toaca marunt, se adauga peste carne impreuna cu supa, coriandrul si sofranul, se acopera oala cu un capac si la foc mic se fierbe carnea timp de o ora si jumatate pana cand intra furculita usor in carne. Cuptorul se incalzeste la 100 gr. , carnea se pune intr-o forma pt friptura(aici la arabi exista o oala speciala de ceramica ce are capacul ca un furnal) se da carnea la cuptor. Sosul ramas se fierbe incontinuare, restul de ceapa se taie felii foarte subtiri si impreuna cu prunele, mierea, scortisoara si piperul se adauga in sos, se potriveste de sare si se mai fierbe 6-8 minute pana se ingroasa putin. Sosul se toarna peste carnea din cuptor , se presara totul cu susan.


Se serveste cu paine proaspata. Pofta buna! Reteta Tagine de miel cu prune uscate a fost propusa de Cali pe forum culinar.ro Alte retete cu miel gasiti aici: Miel cu broccoli, Miel betiv

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia