Un desert delicios!!
Se mixeaza oul cu drojdia si zaharul pana devine cremos, apoi adaugam uleiul. Se amesteca faina cu amidonul, apoi se incorporeaza in amestec, alternand cu laptele caldut. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se ung formele de savarine cu ulei, apoi se pune din aluatul crescut, lasand gol de un deget in forma. Se da primele 5 minute la foc iute, in cuptorul preincalzit, apoi se lasa cca 20 minute la temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Se scot din forme si se lasa sa se raceasca.
Se prepara siropul, dand in cateva clocote apa cu zaharul, apoi oprim focul si adaugam esenta de rom. Se prepara spuma mixand frisca lichida pana capata consistenta. apoi adaugam smantana si la urma dulceata.
Se insiropeaza savarinele coapte si racite, se taie capacelul in partea de sus, apoi cu ajutorul unui pos, se umple cu spuma de coacaze. Se servesc dupa ce stau o ora la rece.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii