Bunatati de Paste
Amestecam faina cu sarea si cascavalul ras. Adaugam treptat margarina, otetul si apa framantand usor cu mana. Dupa ce amestecam bine toate ingredientele, intindem coca pe o planseta, apoi o rulam. Invelim ruloul in folie alimentara si introducem la rece pentru cateva ore. Eu l-am lasat la rece pana a doua zi.
Taiem ruloul de aluat pe jumatate. Luam fiecare jumatate de rulou si o asezam pe o planseta pe partea ingusta, o presam cu mana, apoi intindem cu sucitorul. Taiem fasii cat dorim de inguste si lungi, le ungem cu ou batut, apoi presaram cascaval ras.
Asezam saleurile in tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins pana se rumenesc.
Foarte fragede. Se topesc in gura.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii