Rulada tricolora umpluta cu crema de branza

O idee minunata de aperitiv la masa de Pasti cand ii ai pe toti alaturi! Bunatati de Pasti!:x

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Rulada tricolora umpluta cu crema de branza

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • Pentru aluatul verde
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri spanac fiert si tocat marunt
  • putina sare
  • Pentru aluatul galben
  • 4 linguri branza sarata (telemea
  • cas)
  • Pentru aluatul portocaliu
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 linguri pasta de ardei
  • 1 lingura kechup
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 g crema de branza sarata (daca nu gasiti sarata adaugati voi sare)
  • 3 linguri smantana
  • optional puteti adauga marar (eu nu am pus)

Mod de preparare

Pentru inceput ne trebuie 6 boluri, 3 mari si 3 mici + 3 linguri.

Separam ouale, albusurile le punem in bolurile mari, cate 2 in fiecare bol, iar galbenusurile in bolurile mici, tot cate 2 in fiecare bol.

Peste galbenusuri adaugam uleiul, (cate 2 linguri in fiecare bol), apoi smantana (o lingura in fiecare bol), faina ( cate 2 linguri in fiecare bol), praful de copt (cate o lingurita in fiecare bol), apoi intr-un bol adaugam 2 linguri de spanac cu putina sare, in alt bol punem pasta de gogosari si kechup-ul(aici puteti pune 2 linguri doar pasta de gogosari, da o culoare mai frumoasa) si putina sare, iar in ultimul bol adaugam branza sarata, dar fara a mai pune sare, deaorece nu este nevoie.

Cu cate o lingura pentru fiecare bol amestecam bine compozitiile pana la omogenizare, rezultatul 3 culori diferite.

Albusurile le batem spuma, in fiecare bol si le amestecam cu cate o compozitie colorata, dar atentie, pentru a omogeniza albusul de pasta colorata ne folosim de o spatula amestecand usor de jos in sus pana la omogenizare. In final vom obtine 3 aluaturi frumos colorate pe care le turnam intr-o tava mare de cuptor tapetata cu hartie de copt in ordinea dorita sau ca mine (vezi foto).

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca. 15-20 minute, apoi o rasturnam pe un prosop umed si o rulam, o lasam asa pana se raceste complet.

Intre timp facem umplutura: amestecam crema de branza cu smantana pana omogenizam bine ambele ingrediente (sau dupa caz daca doriti sa puneti marar sau sare daca crema de branza nu este sarata). Desfacem rulada usor, o umplem cu crema obtinuta si o rulam din nou. O dam la frigider pana in momentul servirii!

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
1
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia