Rulada tricolora

Este o rulada cu aspect vesel, plin de culoare. Vesteste primavara si e perfecta pentru masa de Pasti.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Rulada tricolora

Ingrediente

  • -2 oua
  • Aluatul portocaliu:
  • -2 linguri faina
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura smantana
  • -1/3 praf de copt
  • -2 linguri pasta de ardei sau ketchup
  • -2 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1/3 praf de copt
  • -sare
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura smantana
  • -sare
  • Aluatul galben:
  • -100 g telemea de vaca, oaie
  • Aluatul verde:
  • -2 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1/3 praf de copt
  • -3 linguri spanac (fiert si tocat)
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura smantana
  • Umplutura:
  • -300 g crema de branza
  • -100 g smantana
  • -sare
  • -1 lingurita boia de ardei

Mod de preparare

Pregatim o tava de copt pe care o tapetam cu hartie si pregatim si cuptorul , il pornim la 180 grade C

Aluaturile: Fiecare aluat va fi preparat separat, deci avem nevoie de 3 boluri mai mari si de 3 castronase. Separam albusurile de galbenus. Albusurile le vom bate cu putina sare, iar in castronele punem galbenusurile. Peste galbenusuri, punem smantana, ingredientul pentru culoare, praful de copt si uleiul. Omogenizam. Batem albusurile spuma si adaugam compozitia formata din galbenus, smantana si celelalte ingrediente. Repetam operatiunea si pentru celelalte 2 aluaturi. In tava pregatita deja, punem fasii din cele trei aluaturi alternand culorile. Dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea, cca 20-30 min. Pregatim un prosop si cand scoatem tava din cuptor, o rasturnam pe prosopul umezit, cu ajutorul caruia vom rula aluatul. Il lasam la racit.

Umplutura: Branza de vaca o amestecam cu smantana, o facem pasta, sare, boia de ardei dulce sau mai puteti adauga marar verde tocat, sunca, porumb etc…. Desfacem rulada si intindem crema de branza pe toata suprafata o rulam din nou, o invelim in folie alimentara si dam la frigider pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia