Pulpa de miel dezosata se curata de grasime si de pielite. Se bate cu ciocanelul pentru snitele astfel incat sa se obtina o forma dreptunghiulara de g
Pulpa de miel dezosata se curata de grasime si de pielite. Se bate cu ciocanelul pentru snitele astfel incat sa se obtina o forma dreptunghiulara de grosime cat mai uniforma, se sareaza si se pipereaza, se presara cu 2 catei de usturoi tocati, se pune intr-un vas acoperit (sau o punga de plastic). Se stropeste cu o lingura de ulei de masline si se lasa peste noapte la frigider. Spanacul se caleste in unt (eu am folosit aproximativ 200 de grame de spanac congelat). Dupa ce lichidul lasat de spanac scade, se trage vasul de pe foc, se adauga parmezanul ras, piper si un catel de usturoi tocat (nu e nevoie de sare, parmezanul e destul de sarat). Carnea se aseaza pe o suprafata plana si se aseaza umplutura de spanac peste pulpa de miel dezosata: Se ruleaza si se prinde in cateva scobitori, apoi se leaga cu sfoara de bucatarie, incercand sa se dea ruladei o grosime uniforma: Se incing 2 linguri de ulei de masline extravirgin intr-o tigaie mare si se rumeneste rapid rulada, intorcand-o pe toate partile: Se aseaza rulada rumenita intr-un vas termorezistent, se adauga rosia fara pielita, taiata felii si vinul alb. Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 200 de grade Celsius. Vasul termorezistent cu rulada de miel se acopera cu folie de aluminiu, apoi se introduce in cuptor. Se coace acoperit timp de 30 de minute, apoi se indeparteaza folia. Se mai tine rulada la cuptor pana se rumeneste, intorcandu-se de cateva ori. Rulada se scoate din tava si se pastreaza la cald, acoperita. Dupa aproximativ 10 minute se scot sfoara si scobitorile si se acopera rulada din nou. Intre timp, sosul din vasul in care s-a copt se paseaza, se potriveste gustul de sare si piper si se transfera intr-o sosiera, pentru a se servi alaturi de rulada de miel.
Rulada se taie oblic in felii de aproximativ 1 cm grosime, care se servesc alaturi de sos si garnitura preferata. Pofta buna! Reteta Rulada de miel cu spanac a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro Alte retete cu carne de miel gasiti aici: Friptura de miel coroana , Drob de miel special , Miel cu rozmarin si miere
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii