Rulada cu blat din piscoturi in manta de ciocolata alba

O rulada fara blat copt, usor de preparat !

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu blat din piscoturi in manta de ciocolata alba

Ingrediente

  • 20 buc.piscoturi
  • un compot bucati mici de ananas
  • un plic de tort-gelle
  • 100 ml frisca lichida
  • o lingura zahar pudra aromatizat cu vanilie
  • cateva tablete de ciocolata alba

Mod de preparare

Se desface compotul si se scurg bine bucatile de ananas. In siropul de compot ramas se insiropeaza fiecare piscot, pe ambele fete si se asaza pe un celofan unul langa altul, pe lugimea piscotului in 2 randuri egale, piscoturile fiind bine alaturate unul de altul. Se da la frigider o ora. Intre timp mixam bine frisca cu lingura de zahar pudra pana se intareste. Jumatate din bucatelele de ananas scurse le punem la fiert cu 50 ml sirop din compot si plicul de tort gelle, amestecand continuu pana la primul clocot cand se da la o parte.

Se scoate folia cu piscoturi de la rece, se unge cu un strat de frisca, iar pe una din latura lunga a blatului se pune un rand de jeleu de ananas, apoi rulam strans cu folia si dam la rece 2 ore sau de preferat de seara pana dimineata.

Se pun bucatile de ciocolata alba impreuna cu o lingura de frisca lichida la bain marie, sa se topeasca, apoi se toarna pe rulada scoasa din frigider si scoasa din folie. Se presara deasupra ciocolatei bucati mici de ananas bine scurs de sirop. Se mai da la rece pana se intareste ciocolata si apoi se poate taia felii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce