Pulpa se maseaza bine cu toate ingredientele de mai sus si se lasa la frigider acoperit cel putin 24h Dupa 24 h se prajeste pulpa pe toate partile si
Pulpa se maseaza bine cu toate ingredientele de mai sus si se lasa la frigider acoperit cel putin 24h Dupa 24 h se prajeste pulpa pe toate partile si se lasa deoparte. In aceasi tigaie se frig doua cepe, un morcov, jumatate pastarnac si un sfert de telina toate taiate cuburi mari si se rumenesc bine. Dupa ce s-au rumenit bine se adauga 3 linguri pasta de tomate Se mai lasa la foc mare inca 1 min Se adauga un sfert de litru de vin rosu si se mai lasa la fiert pana scade lichidul la 1/3. Se mai adauga inca un sfert de litru de vin rosu si se mai lasa la fiert sa scada la 1/3 (din nou). Sosul obtinut se pune intr-o tava peste care se pune pulpa de miel si se da la cuptor la 170 grade, 1 h si un sfert. GARNITURA Intre timp se pregateste garnitura. Se curata si se taie cuburi 6 cartofi si se lasa la fiert pana sunt pe jumatate gata. Se taie cuburi 1 ardei rosu si 2 verzi Se taie cuburi o ceapa mare Se taie cubulete 100 grame sunca Se curata 2 teline si se taie in batoane si se pun la fiert cu putina sare Cand telina s-a fiert se scoate si lichidul se mai lasa sa scada la 1/3, dupa care se adauga 1/4 frisca lichida, se da un clocot si se ingroasa cu apa si faina si se mai lasa la fiert 10 min . Se condimenteaza cu sare piper si nucsoara. Telina se pune inapoi in sos. Se scoate mielul de la cuptor cand e pe jumatate copt si se pune pe alta tava si se baga iar la cuptor. Legumele din tava se strecoara si la zeama ramasa se mai adauga 1/4 l apa si se ingroasa cu apa si faina. Cartofii, ceapa, ardeii si costita se rumenesc bine. Sosul se toarna peste feliile transate de miel si se serveste alaturi de garnitura de cartofi si telina
Pofta buna! Reteta Pulpa de miel picanta a fost propusa de Eta pe forum culinar.ro Alte retete cu miel gasiti aici: Cotlete de miel cu mere, Drob de miel
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii