Pulpa de miel cu plante aromatice, made by Adrian Hadean

Pulpa de miel cu plante aromatice nu face parte din retetarul familiei, cel putin deocamdata. Ramane sa ne confirme timpul daca rezista destul de mult incat sa devina traditie, sau nu.

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
360 minute
Complexitate
redusa
Pulpa de miel cu plante aromatice, made by Adrian Hadean

Ingrediente

  • pulpa de miel – 1 buc
  • sare grunjoasa
  • patrunjel – 1 legatura
  • tarhon – 1 legatura
  • leustean – 1 legatura
  • marar – cateva fire
  • vin rosu 1 cana
  • cartofi noi – cateva buc
  • sparanghel – cateva buc
  • ardei – 23 buc
  • ulei
  • zeama de lamaie
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• desfaceti pulpa si presarati peste ea sare grunjoasa si piper proaspat zdrobit
• tocati o legatura de patrunjel, una de tarhon, una de leustean si niste marar si presarati-le peste carne
• rulati carnea, strangeti-o bine, legati-o cu ata alimentara si apoi presarati peste ea sare si piper
• puneti pe aragaz vasul detasabil al slow cooker Crock Pot 6L Digital Saute, adaugati foarte putin ulei si frigeti carnea de jur imprejur, sa se rumeneasca usor
• stingeti cu o cana de vin rosu si lasati sa se evapore alcoolul, apoi adaugati o cana de apa calda, cotoarele lagaturilor de plante aromatice cu care ati umplut pulpa si cativa cartofi noi
• mutati vasul detasabil in slow cooker Crock-Pot 6L Digital Saute si setati pe modul de gatire High si timpul de 6 ore
• pentru a finaliza friptura, incingeti cuptorul la 220⁰C si puneti carnea intr-o tava alaturi de cartofi
• lasati la cuptor pentru 10 minute, cat sa capete o crusta rumena si crocanta
• pentru garnitura, gatiti superficial in tigaie cateva bucati de sparanghel si preparati si un piure de ardei copti: coaceti ardeii pe plita, ii curatati de coaja, seminte si cotor si apoi ii mixati in blender la turatie mare cu putin ulei si zeama de lamaie. Puteti adauga putina sare, apoi dati totul prin sita.

Pofta buna!

Articolul complet: http://www.adihadean.ro/2016/04/pulpa-de-miel-cu-plante-aromatice/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Bucataras.RO

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce