Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Tosca

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • * 4 oua
  • * 50 g mac
  • * 50 nuca de cocos
  • * 40 g faina
  • * 100 g zahar
  • * un praf de sare
  • * 5 g praf de copt
  • Pentru crema de vanilie:
  • * 500 ml lapte
  • * 100 g zahar
  • * 150 g unt 82%
  • * 4 galbenusuri
  • * 40 g amidon
  • * 1 pastaie de vanilie
  • In plus :
  • * 100 g biscuiti
  • * 50 ml cafea espresso
  • * 100 g ciocolata neagra
  • * 70 g smantana pentru frisca

Mod de preparare

Preparare blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se pune zaharul treptat pana se obtine o bezea.

Se adauga macul, nuca de cocos, apoi faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia cu ajutorul unei spatule.

Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 25- 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade C.

Preparare crema de vanilie:

Intr-un vas se adauga laptele, zaharul si pastaia de vanilie despicata si se pune la fiert la foc mic.

Galbenusurile se amesteca cu amidon si un pic de lapte rece.

Cand incepe laptele sa fiarba, se adauga galbenusurile, amestecand continuu.

Se trage de pe foc, se lasa sa se raceasca putin apoi se incorporeaza treptat untul.

Asamblare si decorare prajitura:

In aceeasi tava se pune blatul de mac si se adauga crema de vanilie.

Se pune un strat de biscuiti inmuiati in cafea, deasupra se toarna ciocolata topita si se niveleaza.

Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se poate portiona.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce