Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Tosca

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • * 4 oua
  • * 50 g mac
  • * 50 nuca de cocos
  • * 40 g faina
  • * 100 g zahar
  • * un praf de sare
  • * 5 g praf de copt
  • Pentru crema de vanilie:
  • * 500 ml lapte
  • * 100 g zahar
  • * 150 g unt 82%
  • * 4 galbenusuri
  • * 40 g amidon
  • * 1 pastaie de vanilie
  • In plus :
  • * 100 g biscuiti
  • * 50 ml cafea espresso
  • * 100 g ciocolata neagra
  • * 70 g smantana pentru frisca

Mod de preparare

Preparare blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se pune zaharul treptat pana se obtine o bezea.

Se adauga macul, nuca de cocos, apoi faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia cu ajutorul unei spatule.

Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 25- 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade C.

Preparare crema de vanilie:

Intr-un vas se adauga laptele, zaharul si pastaia de vanilie despicata si se pune la fiert la foc mic.

Galbenusurile se amesteca cu amidon si un pic de lapte rece.

Cand incepe laptele sa fiarba, se adauga galbenusurile, amestecand continuu.

Se trage de pe foc, se lasa sa se raceasca putin apoi se incorporeaza treptat untul.

Asamblare si decorare prajitura:

In aceeasi tava se pune blatul de mac si se adauga crema de vanilie.

Se pune un strat de biscuiti inmuiati in cafea, deasupra se toarna ciocolata topita si se niveleaza.

Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se poate portiona.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia