Pasca fara aluat, cu ciocolata

Imi place ciocolata, dar nu ca atare, ci in prajituri, asa ca m-am gandit ca in pasca de anul acesta, sa adaug putina cioco. Si m-am gandit sa o fac fara aluat.

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Pasca fara aluat, cu ciocolata

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri cu smantana grasa
  • 11 linguri zahar
  • 11 linguri faina
  • 11 linguri branza dulce grasa
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 60 g ciocolata cu rom
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • @lingurile cu ingrediente au fost cu varf
  • Mai avem nevoie
  • faina pentru tapetat tava
  • zahar pudra pentru pudrat pasca
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) pana obtinem o bezea. Incorporam rand pe rand (si avand grija sa amestecam de fiecare data), smantana, branza si galbenusurile.

Separat amestecam faina cu praful de copt si cernem. Incorporam acest amestec cernut in amestecul de mai sus si amestecam. Dam ciocolata la robot si o incorporam in aluatul de mai sus, impreuna cu esenta de vanilie si coaja de portocala. Amestecam bine. Ungem o tava rotunda (eu am folosit tava pentru tort cu diametrul de 22 cm) cu unt si o tapetam cu faina. Turnam compozitia in tava.

Dam la cuptor pentru circa 45 min, dar pentru a ne convinge ca este bine coapta, facem testul scobitorii. Scoatem pasca din cuptor, o lasam sa se raceasca, dupa care o taiem.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Omleta cu ciuperci fripte
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce