Pasca cu branza dulce

Bunatati de Paste

Portii
5
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza dulce

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4 oua
  • 200 ml lapte dulce
  • 130 g iaurt
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • un plic drojdie uscata
  • faina cat cuprinde (aprox.600g)
  • Umplutura:
  • 300 g branza dulce
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 linguri zahar
  • un galbenus pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluat amestecam laptele caldut cu drojdia uscata si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia si se topeste zaharul.

Intr-un vas incapator cernem o parte din faina.

Peste faina presaram sarea, apoi adaugam laptele amestecat cu drojdia si zaharul, iaurtul si cele 4 galbenusuri. Amestecam toate ingredientele adaugand putin cate putin faina pana obtinem un aluat maleabil, nu foarte tare. Adaugam si uleiul si framantam cat putem. Lasam aluatul sa se creasca pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura amestecam branza cu zaharul vanilat, zaharul, oul intreg si cele 4 albusuri spuma.

Impartim aluatul in doua. O parte o intindem in forma rotunda si o asezam intr-o forma de tort detasabila in care am pus hartie de copt.

Din restul aluatului modelam doua impletituri .

Asezam umplutura de branza peste aluatul din tava, iar pe margine asezam una din impletituri. A doua impletitura o folosim pentru crucea din mijloc. Mai lasam pasca sa creasca 10 minute, apoi ungem cu galbenus si introducem la cuptor pentru 50-60 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
1
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
2
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia