Pasca cu branza dulce, stafide si coaja de portocala
Cantitatea este suficienta pentru o pasca de 25 x 25cm.
Se pregateste maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta, 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia) si putina faina. Se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute. Apoi se adauga restul de zahar, ouale, un varf de lingurita cu sare, laptele caldut si faina cat cuprinde. Se framanta bine, incorporand si uleiul, apoi se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Pentru crema de branza: intr-un castron se amesteca bine branza dulce cu zaharul, ouale si smantana. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde bine coca. Aceasta se asaza in tava pe foaie de copt, avand grija sa ridicam usor marginile cu degetele. Se umple cu crema de branza. Se presara stafide si coaja de portocala. Eu am pus doar pe jumatate de pasca stafide, pentru ca nu toata lumea le agreeaza :) Se aranjeaza marginile, se unge cu 1 galbenus de ou batut bine si se da la cuptorul incins, la foc mic, pana se rumeneste (cam 40 de minute). Pofta Buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii