Papillote de miel cu praz, morcov si portocala

Papillote de miel cu praz, morcov si portocala este un fel de friptura delicioasa, usor de facut si care merge de minune pentru mesele festive si/sau de sarbatoare.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Papillote de miel cu praz, morcov si portocala

Ingrediente

  • Ingrediente: (pt 4 persoane)
  • 4 fire de praz, spalat si taiat (numai partea alba si cea verde deschis la culoare)
  • 4 morcovi, taiati pe jumatate apoi in bucati de 67 cm lungime
  • 4 fire de rozmarin proaspat
  • 4 benzi de coaja de portocala (folositi ala de curatati cartofii sau morcovul cu el daca aveti)
  • fulgi de ardei rosu iute
  • sare si piper proaspat macinat
  • 4 bucati de carne de miel (pulpa inferioara)
  • 1 lingura ulei masline
  • 1/2 cana vermut sec sau vin alb sec
  • 4 cuburi de unt nesarat

Mod de preparare

Prepararea:
- preincalzim cuptorul la 150'C

- pregatim 4 bucati de folie de aluminium 50cm/50cm (sa fie de-aia extra groasa, nu subtire)

- pe folie asezam un sfert (1 buc., cum ar veni) din cantitatea de praz, un sfert de morcov, 1 fir de rozmarin si-o banda de coaja de portocala

- presaram cu sare si piper macinat si fulgii de ardei iute

- stergem bucatile de miel cu un prosop de hartie si condimentam bine cu sare si piper

- incingem uleiul de masline intr-o cratita si rumenim bine carnea pe toate partile

- apoi o punem deasupra legumelor, pe folie - inca nu inchidem pachetele

- lasam cratita in continuare pe foc si adaugam vermutul sau vinul alb (io am avut vin), lasam sa dea intr-un clocot si cu o lingura razuim pe fundul cratitei sa se dizolve ramasitele de la carne

- acum ridicam marginile foliei sa nu curga zeama, impartim lichidul in 4 (daca faceti atatea portii) si turnam peste carne si legume

- desupra bucatii de carne punem si-un cub de unt

- inchidem pachetele si sigilam bine, le punem pe o tava intinsa si dam la cuptorul preincalzit timp de 2 ore, 2 ore jumate, depinde de marimea bucatilor de carne (de preferinta 2 ore jumate)

- punem carnea pe farfurie, aruncam rozmarinul si coaja de portocala iar legumele le aranjam frumos langa carne, peste care turnam sosul ce s-a format in pachet


Papillote de miel cu praz, morcov si portocala se serveste cu piure de cartofi sau mamaliga.

Reteta de Papillote de miel cu praz, morcov si portocala a fost propusa de Rebella pe forumul Culinar.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Bucataras.RO

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce