O reteta ce poate fi pregatita cu ouale ramase de la Paste
Se scot din frigider oul crud şi muştarul, pentru a le aduce la temperatura camerei. Este important ca toate ingredientele să aibă aceeaşi temperatură.
Se fierb ouăle tari. Se lasă să se răcească, apoi se curăţă şi se taie în jumătăţi.
Pentru umplutură: se fărâmă toate gălbenuşurile fierte, se amestecă împreună cu muştarul, sarea, piperul, gălbenuşul crud şi zeama de lămâie. Se obţine o pastă, peste care se picură uleiul în fir subţire, amestecând continuu cu un tel până devine cremoasă şi consistentă. Se prepară atâta maioneză câtă dorim.
Se umple albuşurile cu maioneză, având grijă să păstrăm cam două linguri şi pentru sos. Se aşază ouăle pe un platou.
Pentru sos: maioneza rămasă se subţiază cu o lingură de apă şi câteva picături de oţet, amestecând bine.
Se toarnă sosul peste ouă, se decorează cu fire de mărar şi măsline, alor mei le plac cele kalamata, pentru că sunt mai aromate.
Timp total de prepare: aprox 30min
Porţii: 4
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/03/oua-cu-maioneza-si-marar.html
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii