Daca vreti niste oua vopsite natural, va recomand ouale vopsite cu coji de ceapa, ornate cu diverse frunzulite.
Punem in vas cojile de ceapa si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatatea vasului.
Adaugam o lingura de sare si o lingura de otet si punem vasul pe foc.
Intre timp pregatim ouale. Le spalam in apa calda si le stergem pe rand.
Luam cate un ou pe care punem cate o frunzulita, apoi imbracam oul in ciorap, il strangem si il invartim la capat si il legam cu ata.
Punem cate 15 oua deodata si, din momentul in care incepe apa sa fiarba, le mai lasam 10 minute la fiert.
Scoatem cu o lingura ouale pe rand si le punem pe un prosop.
Taiem capatul de ciorap si indepartam rapid cat este fierbinte frunzulita si ciorapul.
La final ungem ouale cu o bucata de slanina pentru luciu.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii