O reteta de nuci foarte gustoasa!!! Imi aduc aminte mereu de copilarie, de aceea o prepar destul de des, mai ales de sarbatori!
Pentru aluat:
Untul il mixam impreuna cu zaharul pudra, pana formam o crema, adaugam ouale pe rand, unul cate unul, pana le omogenizam si pe acestea, adaugam si sarea, iar la sfarsit, amestecam praful de copt cu faina si le adaugam treptat in compozitie, pana formam un aluat usor de modelat si nelipicios. Formam bilute de cca. 5g sau in functie de marimea formei pe care o aveti: le asezam frumos in forma de nuci pe care am uns-o cu ulei si le punem pe ochiul aragazului pentru cca. 2 minute, intorcandu-le din 30 in 30 de secunde. Asa procedam pana terminam tot aluatul.
Pentru crema:
Maruntim biscuitii, nucile si bucatele sau firimiturile de nuci pe care le-am curatat inainte, dandu-le o forma frumoasa ( ne ajutam de un cutit). Intr-un bol punem cele 3 ingrediente maruntite, cacaua, zaharul pudra, ciocolata topita, romul si laptele, putin cate putin, pana formam o crema, nici moale dar nici foarte tare. Umplem cojile de nuci: pe fiecare jumatate punem putina crema si unim cu alta jumatate umpluta si aceasta cu crema. Asa procedam pana terminam cojile, dar si crema. Pudram cu zahar pudra!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii