Nuci umplute

O reteta de nuci foarte gustoasa!!! Imi aduc aminte mereu de copilarie, de aceea o prepar destul de des, mai ales de sarbatori!

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Nuci umplute

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 10g praf de copt
  • 600 g faina
  • Pentru crema:
  • 200 g nuci
  • 200 g biscuiti populari
  • 300 ml lapte
  • esenta de rom
  • 100 g ciocolata topita
  • 70 g zahar pudra
  • 4-5 linguri cacao
  • Pentru uns forma de nuci:
  • ulei

Mod de preparare

Pentru aluat:

Untul il mixam impreuna cu zaharul pudra, pana formam o crema, adaugam ouale pe rand, unul cate unul, pana le omogenizam si pe acestea, adaugam si sarea, iar la sfarsit, amestecam praful de copt cu faina si le adaugam treptat in compozitie, pana formam un aluat usor de modelat si nelipicios. Formam bilute de cca. 5g sau in functie de marimea formei pe care o aveti: le asezam frumos in forma de nuci pe care am uns-o cu ulei si le punem pe ochiul aragazului pentru cca. 2 minute, intorcandu-le din 30 in 30 de secunde. Asa procedam pana terminam tot aluatul.

Pentru crema:

Maruntim biscuitii, nucile si bucatele sau firimiturile de nuci pe care le-am curatat inainte, dandu-le o forma frumoasa ( ne ajutam de un cutit). Intr-un bol punem cele 3 ingrediente maruntite, cacaua, zaharul pudra, ciocolata topita, romul si laptele, putin cate putin, pana formam o crema, nici moale dar nici foarte tare. Umplem cojile de nuci: pe fiecare jumatate punem putina crema si unim cu alta jumatate umpluta si aceasta cu crema. Asa procedam pana terminam cojile, dar si crema. Pudram cu zahar pudra!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Bucataras.RO

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce