In Jamaica se prefera carnea de ied/capra mai mult decat mielul (pe langa pui) dar si mielul se consuma foarte mult. In acest stil de curry se face si
In Jamaica se prefera carnea de ied/capra mai mult decat mielul (pe langa pui) dar si mielul se consuma foarte mult. In acest stil de curry se face si carnea de ied/capra si puiul. Se serveste cu rice and peas pe care eu nu l-am facut de data asta; necesita mai mult timp asa ca am facut orezul simplu. Metoda de Preparare: -punem carnea taiata cuburi intr-un bol -adaugam ceapa, ceapa verde, curry, ginger, usturoi, scotch bonnet, cimbrul, sarea si piperul; -amestecam toate ingredientele bine (e bine sa purtati manusi; curry tinde sa pateze, daca nu va plac unghiile galbene ), acoperim cu folie si dam la rece timp de 8 ore pana la 24 de ore (intoarcem carnea odata, intre timp). -cu o lingura curatam marinata de pe carne si-o dam deoparte; -topim untul si prajim carnea putin pe toate partile; -adaugam marinata si lasam in continuare pentru vreo 5-6 minute; -turnam apa fierbinte doar cat sa acopere carnea, dam focul mai incet si lasam sa fiarba bine (depinde cat de tare este carnea - eu am gasit miel mai crud, s-a facut mai repede); -cam spre sfarsitul procesului (ultimele 30 minute) adaugam cartofii taiati cuburi si morcovii feliati -lasam sa fiarba si acestea bine; nu-i bai daca se topesc cartofii, important este ca, carnea sa cada de pe oase la sfarsit (atunci mielul e facut bine); -mancarica este gata si se serveste de preferinta cu orez. Reteta propusa de Rebella
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii