Lamb chops (cotlete de miel)

Se bat cotletele de miel cu ciocanul pe ambele parti si se pun intr-un bol. Peste acestea se adauga cele doua linguri de ulei masline, usturoiul, chill

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Lamb chops (cotlete de miel)

Ingrediente

  • 6 cotlete de miel
  • 2 linguri ulei masline plus 12 linguri pentru prajit
  • 2 catei usturoi tocati marunt
  • o lingurita chilli flakes (ardei iute uscat si maruntit)
  • o lingurita oregano uscat
  • o lamaie mai mica (coaja razuita si sucul)
  • o lingurita sare de mare sau 1/2 lingurita sare de masa
  • piper negru
  • macinat
  • 1012 masline negre kalamata
  • tocate marunt
  • 12 linguri apa
  • un ardei iute rosu
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Se bat cotletele de miel cu ciocanul pe ambele parti si se pun intrun bol. Peste acestea se adauga cele doua linguri de ulei masline, usturoiul, chilli flakes, oregano, coaja si sucul de lamaie, sarea si maslinele Se amesteca bine, se acopera si se dau la rece cel putin jumatate de ora inainte de a le pregati. Se incinge restul de ulei; se da la o parte marinata de pe cotlete si se prajesc 2-3 minute pe ambele parti la foc mai iute. Se da focul mai incet si se adauga marinata peste cotlete. Se adauga si o lingura, doua de apa ca aiba ceva lichid in care sa se faca. Se lasa cam 5 minute sau, putin mai mult apoi se transfera cotletele pe farfurii iar peste acestea se presara patrunjelul tocat si ardeiul iute. Se pot servi cu cartofi noi, cu o infuzie de unt, patrunjel, menta, sare, piper.
Reteta propusa de Rebella Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Bucataras.RO

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce