Friptura de miel nu trebuie sa lipseasca din meniul de Paste. Intotdeuna mielul va fi un ingredient de baza pentru realizarea retetelor pascale. Pentru a pregati aceasta reteta este nevoie de: pulpa de miel, zeama de lamaie, miere, condimente.
Friptura de miel
Pentru a pregati friptura de miel se spala bine carnea, se curata de pielite, se cresteaza din loc in loc si se pune usturoi, crengute de cimbru, rozmarin verde si piper. Carnea se stropeste cu zeama de lamaie si se pune la cuptor o ora, cu o cana de apa.
Apoi se scoate si se unge cu un amestec din miere, cimbru si rozmarin si se presara cu susan. In tava se adauga cartofii cuburi, ciupercile si vinul. Se pune din nou la cuptor. Morcovul se taie sub forma de baghete si impreuna cu fasolea verde se formeaza niste buchetele care se ruleaza in jurul feliilor de bacon, dupa care se prajesc in ulei incins.
Va iesi o friptura de miel delicioasa!
Pulpa de miel se consuma alaturi de garnitura de cartofi si ciuperci, precum si de buchetelele de bacon cu legume.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii