O friptura de miel aromata, cu multe ierburi, servita alaturi de un sos pe baza de vin si un gratin pe baza de legume.
O friptura preparata depinde foarte mult de calitatea ingredientelor alese. Tocmai de aceea, iti recomandam produsele din Carmangeriile Selgros. Pentru raioanele de carmangerie, Selgros colaboreaza doar cu furnizori alesi pe spanceana. Astfel, materia prima folosita este riguros si atent selectionata, astfel incat sa corespunda celor mai inalte standarde de calitate si siguranta alimentara. Toate produsele fabricate in carmangeriile proprii primesc un numar de lot in baza caruia reprezentantii Selgros stiu intotdeauna, cu exactitate, ce cantitati s-au produs, ce ingrediente s-au folosit, de unde provin acestea.
Te provocam sa prepari o friptura de miel a la Chef Cezar, care cu siguranţă va avea succes.
Mod de preparare:
Crestezi foarte bine pulpa de miel, ca pentru rulada. O bati cu folie, ca sa nu-i rupi fibra. O intorci pe partea cealalta, astfel incat partea batuta sa ramana la exterior. Pui pe pulpa astfel preparata un pat de rozmarin, cimbru, salvie, ceapa verde, usturoi si morcov dat pe razatoare. Rulezi carnea cu verdeturile in interior si legi cu sfoara de bucatarie. Intr-o tigaie, rumenesti rulada in ulei de masline, pana ii dai crusta, dupa care introduci la cuptor timp de 25-30 de minute. Cuptorul trebuie sa fie incalzit la 200 de grade Celsius. Presari sare si piper pe friptura cand o scoti de la cuptor. Cartofii si pastarnacul se taie felii subtiri si se aseaza straturi, alternandu-le, in cercuri de inox, cu decor de dovlecel si morcovi. Ca si liant se va folosi smantana lichida. La final se presara parmezan si se vor coace timp de 25 minute, in cuptorul fierbinte (190 grade). "Jiul" ramas de la rumenirea carnii, in care adaugi vin rosu si putina supa de legume va fi lasat sa scada si va fi sosul ce va insoti aceasta friptura.
Selgros si Chef Cezar Munteanu iti ureaza spor la gatit si pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii